BLOC

agenda, notícies i més

Ens aquests temps que estem vivint crec que més que mai ho estem tenint present: Aquest procés psicoemocional d'acomodació de la mort és universal i tot esser humà te reaccions davant de les pèrdues significatives.

Aquest 2020 no està resultant gens fàcil. Fora de tot pronòstic. Treballem amb la pressió de la incertesa i de la provisionalitat però no per això deixem de fer plans amb il·lusió.

El 15 d'octubre es celebra el Dia Internacional de la mort i el dol gestacional, perinatal i neonatal. En aquesta jornada fem un homenatge als nadons que van morir abans o poc després de néixer i fem actes de suport a les seves famílies.

Seguim treballant per fer prevenció del suïcidi, en col·laboració amb Talma i la Taula de Salut Mental de les Garrigues. Oferim una activitat socio-educativa adreçada a les famílies. Farem un repàs dels principals mites que envolten la realitat de suïcidi, observarem algunes senyals d'alerta i explorarem els factors de protecció i prevenció que ens...

Nova trobada del cicle de Dol Saludable a Balaguer. En aquesta sessió revisarem bibliografia bàsica per entendre millor el procés de dol i sobretot, farem una petita i senzilla pràctica sobre com els llibres o l'escriptura ens poden ajudar en el procés de dol.

Myriam Lorenzo i Gemma Asensio s'incorporen al Consell Assessor del Servei de suport al dol de Ponent.
Dijous 4 d'abril hem celebrat la tercera trobada per reflexionar sobre cures pal·liatives, eutanàsia i el dret a morir dignament.