El dol a l'aula

Pedagogia positiva de la mort i el dol

El Servei de suport al dol de Ponent posa a disposició del món educatiu el projecte Pedagogia positiva de la vida i la mort, un conjunt d'iniciatives que tenen com a objectiu principal oferir eines i recursos tant al professorat com alumnat i famílies

Des de l'any 2015 hem treballat amb centres educatius com ara l'escola Mont-Roig de Balaguer, l'INS Manuel de Pedrolo de Tàrrega, els CEIP Enric Farreny i el Parc de l'Aigua de Lleida, l'Institut Copa d'Or de Lleida, ludoteques municipals de Lleida, als educadors socials del PES Salesians de Lleida i l'escola Bressol de Fraga El Cotonet, entre d'altres.

En parlar de la mort i el dol amb els nostres fills/es i alumnes, podrem assabentar-nos d'allò que saben i què desconeixen, si tenen idees equivocades, temors o preocupacions. I només així podrem ajudar-los oferint-los informació, consol i comprensió. Segons l'Organització Mundial de la Salut (2011), «l'àmbit educatiu és un lloc excel·lent per al desenvolupament d'activitats preventives adequades». 

Si ets professional de l'àmbit educatiu o tens inquietuds com a pare o mare perquè a l'escola dels teus fills i filles s'inclogui el tema del dol i de la mort com a un aprenentatge positiu, et pots posar en contacte amb nosaltres i adaptarem el projecte a les vostres necessitats.