Qui som

Persones unides per una mateixa energia que mou els nostres cors

La nostra missió:


  • Acompanyar les persones en el procés de morir així com les seves famílies en aquell moment i després en el procés de dol.
  • Aconseguir que cap persona se senti sola, incompresa o desatesa en la etapa final de la vida o durant el seu procés de dol per la pèrdua d'un ésser estimat.


El Servei de suport al dol de Ponent és una entitat sense ànim de lucre creada l'any 2002 a Tàrrega. Com a associació, està inscrita al registre del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya amb el número 3113-J/3, al registre municipal de Lleida amb el número 559 i al registre municipal de Tàrrega amb el número 121. 

L'activitat principal de l'associació és oferir acompanyament emocional i psicoterapèutic a les persones en dol i al final de la vida i regula el seu funcionament per la Llei 7/1997 d'associacions, per la Llei Orgànica 1/2002, de 22 de març, reguladora del dret d'associació així com pels propis estatuts aprobats ens Assemblea pels seus socis fundadors a l'octubre de 2003.  

L'àmbit territorial d'actuació de l'associació és de tota la província de Lleida, per poder desenvolupar diferents activitats. L'atenció directa i periòdica als usuaris es realitza en alguna de les diferents seus que tenim, a Lleida, Balaguer, Alfarràs, Tàrrega, Mollerussa, Guissona i Cervera.

El Servei de suport al dol de Ponent forma part de FeSalut, Federació d'Entitats per a la Salut de Lleida i d'AGENTA, agrupació d'entitats de Tàrrega.   

La nostra visió

  • Acompanyar les persones amb malaltia greu en situació terminal per donar-los suport emocional i recursos per poder-se acomiadar del món d'una forma serena i més saludable. Acompanyar també la família en aquest procés.
  • Realitzar tasques socio-educatives que afavoreixin el creixement personal i serveixin de base per a la prevenció del dol complicat.
  • Acompanyar psicològica i emocionalment persones que han perdut un ésser estimat, de manera individual i/o grupal.
  • Oferir serveis psicoterapèutics a persones amb dol complicat.
  • Formar professionals de l'àmbit de la salut i l'educació perquè puguin millorar la seva atenció als seus usuaris que puguin trobar al final de la vida o en situació de dol.
  • Plantejar a la societat reflexions i debats oberts sobre els processos de morir i el dol per millorar-los en la mesura del possible.