Inscripcions

Death Cafè


Ara més que mai sentim necessitat de parlar de la mort, de reflexionar sobre com morim, com acompanyem aquest procés i com ens sentim quan estem en dol. Però no és tracta d'un espai terapèutic o d'una xerrada d'experts. Són les persones del carrer que comparteixen de manera informal i durant una estona, les seves reflexions i experiències. 

Cal fer inscripcio prèvia.

DIA: Dimecres, 30 de juny de 2021

HORARI: De 19:00 a 20:30 hores.

LLOC: Llibreria La Fatal (Carrer Vallcalent, 65 Lleida)

Què és un Death Cafe?

Als Death Cafe, un grup de persones, la majoria no es coneix entre sí, s'hi troba de manera informal en una cafeteria o en una llibreria per prendre un cafè mentre es conversa sobre la mort. Segons les persones impulsores del projecte l'objectiu és "augmentar la consciència de la mort per ajudar la gent a treure el màxim partit de les seves vides (finites)".

Els Death Cafe es van començar a fer al Regne Unit l'any 2011 i des de llavors, s'han celebrat en més de 65 països i es calcula que hi ha participat més de 84.000 persones.

Experiència a Lleida

A Lleida, el Servei de suport al dol de Ponent va organitzar els primers Death Cafè al 2019 amb èxit de participació. Es van realitzar tres i tots amb l'aforament ple. Van ser molt ben acollits perquè tot i que la societat en general ha donat l'esquena a la mort durant molt de temps, hi havia necessitat de reflexionar-ne, al menys per una part de la població.

Ara, amb tot el que estem vivint durant la pandèmia, parlar de la mort és una necessitat que estan sentint moltes persones. Com a societat ens hem de replantejar tots aquests temes i cal fer-ho d'una forma serena i tranquil·la. Els Death Cafe són un espai ideal per fer-ho.

El proper 30 de juny, a les 19 hores tindrà lloc un a la llibreria La Fatal (Carrer Valcalent, 65). No és un xerrada on un expert parla i la resta d'assistents escolta. És un diàleg dinàmic, sense temes predeterminats on totes les persones hi podem participar. Estarà facilitat per una persona voluntària del Servei de suport al dol de Ponent que podrà suggerir temes i explicarà les bases del model a l'inici de la trobada. L'entrada és gratuïta però l'aforament limitat a 15 persones i cal fer la inscripció al Servei de suport al dol de Ponent per correu, telèfon o a la seva web. L'activitat és oberta a tothom, només cal tenir en compte que no es tracta d'un espai terapèutic i que tampoc és un grup de dol.

Qui organitza

El Servei de Suport al Dol de Ponent, és una entitat sense ànim de lucre dedicada a donar suport a famílies que viuen la pèrdua d'un ésser estimat, i a les persones professionals o no, que les acompanyen en el procés. Ofereix un espai de suport psico-social basat en el respecte, confiança i responsabilitat, sense vincles de caire religiós. Neix com a projecte assistencial per donar resposta a les necessitats d'una societat que ha d'afrontar una experiència de pèrdua i mort sovint silenciada, estigmatitzada o evitada. L'entitat té seu a  Lleida però també aten a Balaguer, Artesa de Segre, Ponts, Mollerussa, Cervera, Tàrrega i Guissona.