Repassem dades per agafar espenta

31.08.2020

Aquest 2020 no està resultant gens fàcil. Fora de tot pronòstic. Treballem amb la pressió de la incertesa i de la provisionalitat però no per això deixem de fer plans amb il·lusió. 

Des que es va iniciar el confinament, cap a mitjans del mes de març, hem atès a més d'un centenar de persones que necessitaven suport emocional per la mort d'una persona estimada, o bé per sostenir en dol que ha suposat aturar la vida per una pandèmia. En cap cas ha sigut una situació fàcil. Des del Servei de suport al dol de Ponent hem posat a l'abast de la ciutadania i de les institucions tots els nostres recursos disponibles: hem posat en marxa grups de dol online, hem fet acompanyament telefònic, hem donat xerrades online, hem fet assessoraments a centres educatius per vídeo conferència. Ens hem reinventat tant bé com hem sabut o pogut. 

Demà comença setembre, un nou curs que enguany serà sense dubte molt diferent. La majoria de projectes que teniem previstos per 2020 s'han aturat o els hem hagut de reorientar i adaptar a les noves circumstàncies. Enyorades per les activitats que no hem pogut fer, hem aprofitat aquests dies també per fer balanç dels darrers anys, a la recerca d'oportunitats de millora, observant el nostre entorn per saber què més podem oferir pel benestar de les persones en dol o en situació de final de vida i com podem fer costat a les institucions. Hem avaluat les dades i hem fet recull de projectes i activitats passades. L'objectiu és agafar embranzida pels propers mesos. Compartim amb vosaltres aquestes dades en una infografia i en aquest enllaç podeu llegir o descarregar el document sencer de la Memòria d'activitats 2019