Alimentació i hàbits saludables en el dol

28.05.2019

Dijous 30 de maig serem a Balaguer, a la seu del Consell Comarcal amb una nova trobada per a la promoció del dol saludable. 

En aquesta ocasió ens centrarem el com tenir cura de nosaltres mateixos quan estem en dol, en especial a nivell físic, però no només. Revisarem hàbits saludables, pautes d'alimentació i exercicis de relaxació.

L'autocura no només té a veure amb alimentar-se i dormir, sinó que va més enllà. Tenir cura d'un mateix també implica procurar-nos ajuda i consol. Hi ha moltes formes de nodrir-se que seran importants d'atendre per sentir-nos plens i equilibrats. Per això, en moments crítics com el dol, ser conscients d'allò que necessitem i què ens pot ajudar a nivell físic, ens facilitarà sentir-nos millor.

Cada moment del dol implica atendre una sèrie de necessitats específiques tot i que per a cada persona aquestes necessitats seran particulars. Per al bon desenvolupament del procés, la persona en dol ha d'aprendre a escoltar-se a si mateix, a estar amb el seu dolor (i aprendre d'ell) per així evitar que el procés es compliqui. Si coneixes a algú que està en dol, no li donis consells; parla-li d'allò que a tu t'ha servit per si sent que pot ser un bon recurs per ell.

De tot això en parlarem a la propera trobada del cicle de xerrades per a la promoció del dol saludable propiciades pels Serveis socials del Consell Comarcal de la Noguera. Aquesta serà ja la tercera trobada des que vam iniciar el cicle. Les sessions estan estructurades com a xerrades-col·loqui per compartir diferents aspectes del procés de dol. 

Les xerrades, que són oberts a tothom (sigui perquè ha perdut una persona estimada o perquè hagi d'acompanyar algú en dol), estan facilitades per Montse Robles, infermera especialista en dol, pèrdues i trauma, responsable assistencial i de l'àrea formativa del Servei de Suport al Dol de Ponent. 

A més, hi participaran persones voluntàries que ja han estat usuàries del Servei de Suport i compten amb l'experiència i la perspectiva d'haver elaborat ja el seu propi procés. Es tracta d'una activitat totalment gratuïta que compta amb el suport de la Diputació de Lleida.