El cicle de dol saludable arriba a Balaguer

07.03.2019

El passat dilluns 4 de març es va presentar al Consell Comarcal de la Noguera el cicle de xerrades per a la promoció del dol saludable. Les trobades es realitzaran el darrer dijous de cada mes a les 18h. L'accés serà obert a tothom i gratuït i la idea és fer-lo extensiu a d'altres poblacions de la comarca. 

El Servei de suport al dol de Ponent ha arribat a un acord de col·laboració amb l'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera per tal d'oferir el cicle de xerrades per a la promoció del dol saludable. Dilluns dia 4 es va presentar aquest cicle que consta de 4 sessions, una cada mes, i que es celebraran a la sala Maria Rúbies del Consell Comarcal a Balaguer (Carrer Àngel Guimerà, 28). 

Les sessions estan estructurades com a xerrades-col·loqui per compartir diferents aspectes sobre la vida i la mort, l'amor i el patiment, la culpa i el perdó, i les emocions i les conductes que envolten un procés de dol.

El 28 de març tindrà lloc la sessió introductòria: "El dol, un camí a recórrer amb i des del cor"; el 25 d'abril, "Llibres, dol i escriptura terapèutica"; el 30 de maig, "Cuidant de mi. Alimentació i hàbits saludables mentre estic en dol", i el 27 de juny, "Les emocions que m'envaeixen en el procés de dol". Des del Servei de suport al dol de Ponent, pensem que "aprofundint en aquests diferents temes podrem elaborar un dol saludable acompanyats/des d'altres persones que també han viscut la pèrdua d'una persona estimada". 

Les xerrades, que són oberts a tothom (sigui perquè ha perdut una persona estimada o perquè hagi d'acompanyar algú en dol), estan facilitades per Montse Robles, infermera especialista en dol, pèrdues i trauma, responsable assistencial i de l'àrea formativa del Servei de Suport al Dol de Ponent. En cada sessió es proposarà un tema que s'introduirà amb algunes explicacions i recomanacions per després donar pas al col·loqui, a la participació dels assistents. A més, hi participaran persones voluntàries que ja han estat usuàries del Servei de Suport i compten amb l'experiència i la perspectiva d'haver elaborat ja el seu propi procés. Es tracta d'una activitat totalment gratuïta que compta amb el suport de la Diputació de Lleida.