Cafè de la Mort per a Joves Inquiets/es

22.11.2019

El Servei de suport al dol de Ponent organitza a Tàrrega el primer Death Cafe pel públic més jove. 

Es tracta d'una trobada entre iguals, al voltant d'una tassa de cafè i un tros de pastís per parlar de la mort d'una manera informal, sense tabús ni prejudicis. L'edat recomanada és a partir dels 12 anys, quan ja hi ha una certa maduresa i capacitat reflexiva.

Aquesta primera trobada tindrà lloc a la Soll de Tàrrega, el proper dissabte 30 de novembre a les 19h. L'entrada i la consumió són gratuïtes. Cal inscripció prèvia per mail o telèfon al Servei de suport al dol de Ponent.

Sota el títol "Cafè de la Mort per a joves inquiets/es" convidem els assistents més joves a reflexionar sobre com afrontem la mort de les nostres persones estimades i la nostra pròpia; com es veu la mort als mitjans de comunicació o a les pel·lícules; què ens fa por o angoixa d'aquest tema; què en pensem de l'eutanàsia o el suïcidi... Estarà facilitat per una professional del Servei de suport al dol de Ponent que podrà suggerir aquests temes i explicarà les bases del model a l'inici de la trobada.

Parlar d'aquest tema els ajuda els joves (i els adults també) a afrontar millor els seus propis dols i aconseguir recursos per gestionar més adaptativament situacions de pèrdua. La reflexió oberta i sense prejudicis fomenta el benestar i ens ofereix la possibilitat d'ajudar-los i acompanyar-los en els moments difícils.

L'entrada és gratuïta, només cal fer la inscripció al Servei de suport al dol de Ponent per correu o telèfon. L'activitat és oberta a tothom, només cal tenir en compte que no es tracta d'un espai terapèutic i que tampoc és un grup de dol. L'edat recomanada és a partir dels 12 anys, quan ja hi ha una certa maduresa i capacitat reflexiva. Professorat i pares i mares que vulguin acompanyar els més joves, també seran benvinguts i benvingudes. 


Què és un Death Cafe?

Els Death Cafe, són trobades informals de persones, grup reduït de gent que no es coneix entre sí, que queda en una cafeteria per prendre un cafè, un té o menjar un tros de pastís mentre es conversa sobre la mort.

Els Death Cafe es van començar a celebrar al Regne Unit l'any 2011 i des de llavors, s'han celebrat en més de 65 països i es calcula que hi ha participat més de 84.000 persones.

A Lleida ja s'han celebrat algunes trobades inspirades en aquest mateix model amb èxit de participació. Ara volem traslladar aquesta mateixa acció al públic més jove, a partir dels 12 o 13 anys fins els 22 o 23 anys, aproximadament, a Tàrrega.

No és un xerrada on un expert parla i la resta d'assistents escolta. És un diàleg dinàmic, sense temes predeterminats on totes les persones hi podem participar. 

Allò habitual en un Death Cafe és xerrar mentre es pren una tassa de cafè o un refresc. En aquest cas, el Servei de suport al dol de Ponent oferirà la consumició gratuïta.