Dia del Record 2019

02.10.2019

El 15 d'octubre es celebra el Dia Internacional de la mort i el dol gestacional, perinatal i neonatal. En aquesta jornada fem un homenatge als nadons que van morir abans o poc després de néixer i fem actes de suport a les seves famílies.

Aquesta jornada, però, també serveix per a reivindicar la seva visibilització, per fer pedagogia sobre el tema entre els professionals i a la societat en general. 

Enguany fem activitats repartides per tota Lleida. Mira les dates!

ACTIVITATS I ACTES COMMEMORATIUS PER AL DIA INTERNACIONAL DEL DOL GESTACIONAL I LA MORT PERINATAL I NEONATAL.

13 D'OCTUBRE. Cervera i Tàrrega

A les 11h. Trobada familiar a l'Espai Empremtes de Cervera. Acte de record i homenatge. Lectura d'un escrit, ofrena de flors i encesa d'espelmes.

Durada prevista: 30 minuts.

12h. Biblioteca Comarcal de Tàrrega. Cinefòrum i col·loqui. Documental: La Geometria del Ombligo. Amb la participació dels seus creadors: Anna Martínez i Enrique Rodríguez. Entrada gratuïta.

13,30 Lectura de manifest i acte commemoratiu del dia internacional a la plaça de la biblioteca.

18 D'OCTUBRE. Lleida

18:30h. Cinefòrum. Documental: Del dol a l'amor. Amb l'assistència dels seus creadors: Irene Margalef, Ariadna Martínez i Gabriel Novau. Entrada gratuïta.

19:45 Acte commemoratiu del Dia Internacional a la plaça Sant Joan. Encesa d'espelmes, música i lectura de manifest.

*Aquesta activitat està co-organitzada amb l'associació Llavors de Vincles.

19 D'OCTUBRE. Guissona i Vilagrassa

12:00h. Xerrada "Visibilitzar i donar suport al dol gestacional" a la biblioteca de Guissona.

13:00 Inauguració de l'Espai Empremtes al cementiri de Guissona.

18:00 Cinefòrum. Documental: Del dol a l'amor. Lloc: Sala d'exposicions de l'Oficina de Turisme (Carrer Tàrrega, núm 12) de Vilagrassa. Amb l'assistència dels seus creadors: Irene Margalef, Ariadna Martínez i Gabriel Novau. Organitza l'Ajuntament de Vilagrassa

*La imatge que ilustra aquest article és una fotografia realitzada per Norma Grau i forma part del seu projecte Stillbirth en què fotografia famílies que han perdut un fill o una filla i els fa presents amb un lloc i una identitat.