L'Institut d'Estudis Ilerdencs acull l'exposició de fotos Buits Plens del 8 al 14 d'octubre

03.10.2018

Des del dilluns dia 8 fins diumenge 14 es podrà visitar l'exposició Buits Plens, formada per les fotografies participants en el concurs que vam organitzar des del Servei de Suport al dol de Ponent. El mateix dilluns a les 8 del vespre es farà també l'acte de lliurament dels premis als guardonats de les dues categories, la general de dol i la de dol perinatal.

Més de 50 fotografies formen part de l'exposició Buits Plens. Cadascuna d'elles expressa un moment diferent d'un procés de dol o representa alguna de les seves dimensions i maneres de vivenciar-lo. Les fotos i els textos que les acompanyen ajuden l'observador a entendre millor com pot sentir-se algú que ha perdut una persona estimada i ens pots donar també les claus sobre com podem acompanyar-los.

Més enllà de la qualitat estètica o tècnica de les fotografies, que també la tenen, aquestes imatges guarden en el seu interior una història de vida els autors de les quals han volgut compartir amb el públic. Els membres del jurat es van sentir sorpresos pel contingut de les imatges, potent i amb tanta sensibilitat alhora. Els ha resultat difícil prendre la decisió però finalment van escollir les fotografies guanyadores tenint en compte un equilibri entre tots tres criteris: la tècnica, l'estètica i el contingut, que d'alguna manera ha de respondre a la pregunta que platejava el concurs: Com omplir el buit d'una pèrdua? Dilluns dia 8 d'octubre a les 8 del vespre, tindrà lloc l'acte d'inauguració i de lliurament dels premis. Ens acompanyaran alguns representants de les institucions col·laboradores, patrocinadores, membres del jurat i totes les persones que vulguin aquell dia compartir una estona.

L'exposició, que és gratuïta, es podrà visitar a la Galeria de l'Institut d'Estudis Ilerdencs , a la Pl. de la Catedral s/n d Lleida, durant tots els dies de la setmana, des del dia 8 a partir de les 17 hores fins diumenge dia 14 a les 12 del migdia.

Les fotografies

L'exposició Buits Plens està formada per un conjunt de 52 fotografies i hi ha participat un total de 29 persones en alguna de les dues categories, general de dol i la de dol gestacional.

Aquestes són les premiades: "Espelmes" de Jordi Amblàs, i "Per Sempre" de Sergi López han quedat en primer lloc en la categoria general i "Ametlles" de Núria Boleda i "L'Escletxa" de Judit Regué, les primeres en la categoria de dol gestacional. Totes quatre fotografies són les que il·lustren el cartell d'aquesta exposició que organitza per primera vegada el Servei de suport al dol de Ponent