Imatges per visibilitzar el dol: Nou concurs de fotografia

04.06.2018

La mort d'una persona estimada pot omplir la nostra vida d'un gran buit. No obstant això, el procés de dol ens permet acceptar i reconciliar-nos, en part, amb aquest buit fins omplir-lo de records, amor, una ensenyança de vida, un llegat per al nostre propi futur...

Com reflectir aquest buit en una sola imatge? És possible encabir en la frontera que imposa el marc de la fotografia tot el que suposa la pèrdua, el dol, el buit... però també l'esperança, l'amor i els records que acabaran per omplir-lo tot? 

Aquest és el repte que us proposem des del Servei de suport al dol de Ponent amb el nostre primer concurs de fotografia, que per aquesta primera edició titolem Buits Plens.

L'objectiu és donar visibilitat i normalitzar els processos de mort i dol per tal de trencar el tabú i permetem-nos, com a societat, parlar-ne obertament. 

Podran participar les persones majors de 18 anys. S'estableixen dues categories, una general i una altra específica que reflecteixi el dol gestacional. Amb totes les fotografies farem una mostra i hi haurà dos premis per cada categoria.

Les fotografies poden presentar-se via correu electrònic a info@suportaldol.org o publicar-les a Instagram amb perfil obert i amb l'etiqueta #fotobuitsplens i anomenant també el perfil de @suportaldol. Es pot participar des del 15 de juny fins el 15 de juliol inclosos.   

El Jurat està format per la fotògrafa i psicòloga Norma Grau, el professor Miquel Pueyo de la Universitat de Lleida, la periodista Lourdes Cardona i l'especialista en dol, Pili Chimenos

Patrocinen aquesta iniciativa la revista Nova Tàrrega, l'editorial Boira, la casa rural Sol Blanc i el gimnàs Ekke. A més, compta amb el suport i la col·laboració de FeSalut, l'Ajuntament de Tàrrega, la Paeria de Lleida, el Departament d'Afers socials i Família i de la Diputació de Lleida.

Pots consultar i descarregar les bases de participació en aquest enllaç.