Les fotografies guanyadores del concurs Buits Plens

24.09.2018

Els membres del jurat del concurs Buits Plens no ho han tingut fàcil per triar les fotos guanyadores. S'han presentat més d'una cinquantena entre totes dues categories, la general de dol i la de dol gestacional. En total, hi han participat 29 persones que han reflectit, a través de les seves imatges, que és el dol, què pot arribar a suposar perdre un ésser estimat i com podem acabar omplint el buit que ens deixa la seva pèrdua. 

No ha estat fàcil escollir entre totes les fotos. Més enllà de la qualitat estètica de la fotografia, en totes elles es reflecteix una gran sensibilitat i una història personal que traspassa allò que podem veure. Però entre totes les imatges, les persones que formen el jurat, en destaquen les quatre que resultaran premiades.

Categoria general de dol

PRIMER PREMI: "Espelmes" de Jordi Amblàs.

"Amb espelmes sense bufar són els teus aniversaris des de que ens vas deixar".  

SEGON PREMI: "Per Sempre" de Sergio López.

"Podem perdre persones que estimem, però el record d'elles sempre quedarà."

Categoria dol gestacional


PRIMER PREMI: "Ametlles" de Núria Boleda.

"Aquesta imatge pretén mostrar el trencament de la mare quan es visualitza i es fa evident la pèrdua del nadó que esperava. També parla de la comparació quasi inevitable que la dona fa amb altres mares que segueixen amb la seva gestació."

SEGON PREMI: "L'escletxa" de Judit Regué.

"En el fons del meu cor tinc un buit que, tot i el temps, encara no s'ha pogut omplir." 

Des de Servei de suport al dol de Ponent agraïm a totes les persones que han confiat en aquest projecte fotogràfic per donar visibilitat al dol. Gràcies als participants i enhorabona a les persones guanyadores!!

Podreu veure totes les fotos a l'exposició que organitzem a la Galeria de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, a la pl. de la Catedral de Lleida, del 8 al 14 d'octubre, tots els dies de la setmana. L'entrada és gratuïta.