Deixar pas

04.03.2019

Divendres 1 de març de 2019 va tenir lloc l'assemblea anual de persones sòcies del Servei de suport al dol de Ponent. La presidenta de l'entitat, Gemma Asensio, va deixar el seu càrrec després de 15 anys participant activament en la vida associativa a través de la Junta Directiva.  

Ens ha deixat escrites aquestes paraules de comiat i benvinguda a les noves persones que s'incorporen a la Junta. 

Arriba el moment de deixar pas....

Formo part de la Junta del Servei de suport al dol de ponent des dels seus inicis, l'any 2003. Aleshores hi participava de manera activa. Durant uns anys la feina i el naixement del meu fill em van allunyar del fer i seguiment diari però hi continuava vinculada. Va ser l'any 2010 que la vida m'hi va abocar de nou però aquest cop com a usuària. La pèrdua del fill que esperava va ser un tràngol difícil però el suport que vaig rebre van ser fonamentals per tirar endavant i tornar a la il·lusió per a la vida.

Els darrers anys, juntament amb la Míriam, persona entranyable i presidenta del Servei de suport al dol durant molts temps, he estat més activa en tot el que fa al funcionament de l'entitat. Malauradament, hem hagut de prendre decisions que no han estat fàcils, però eren totalment necessàries pel bon desenvolupament del servei.

La valoració d'aquest darrer any és molt positiva : hem celebrat la festa de la Renaixença per commemorar el 15è aniversari, s'ha creat un Consell assessor, es va celebrar el Dia del Record perinatal amb l'exposició de fotos de la Norma Grau a Tàrrega, s'ha realitzat el primer concurs fotogràfic "Buits Plens" a l'Institut d'Estudis Ilerdencs i sobretot s'ha inaugurat l'espai Empremtes al cementiri de Cervera. Aquests darrers han consolidat el Servei de dol de Ponent com una associació de referència pel que fa al tractament de les pèrdues perinatals a la província de Lleida.

Tot això no hauria estat possible sense la implicació de la Junta: la Núria Otero, la Magda Sirvent, la Carme Cairó.. però sobretot sense la gran feina que fa l'equip tècnic: la Montse Robles, terapeuta, i la Begoña Giménez, coordinadora. Les dues amb una gran vàlua professional i personal.

A les noves persones membres de Junta els encoratjo a seguir fent camí amb il·lusió i constància perquè és bàsic per estar al servei de les persones en dol.

Finalment, vull agrair a totes les persones que he conegut en aquest recorregut de 16 anys , les que hi són i les que no, de totes he après moltíssim. També el meu reconeixement a les entitats públiques que any rere any confien en la gran feina que desenvolupa el Servei de dol i donen les subvencions necessàries per continuar oferint els nostres serveis a uns preus assequibles per tota la ciutadania. I per acabar, l'agraïment com no, a totes les persones sòcies que amb les seves aportacions col·laboren desinteressadament pel millor funcionament del Servei de suport al dol de Ponent.

Moltes gràcies, ha estat un plaer.


Gemma Asensio Benet

Presidenta 2018-2019

Servei de suport al dol de Ponent