Primera trobada del nou Consell Assessor

16.05.2018

El Servei de suport al dol de Ponent ja té un nou Consell Assessor format per destacats professionals de diferents àmbits. Es posa en marxa amb l'objectiu de donar una més adequada resposta a les necessitats canviants de la societat i millorar els processos de participació interna, governança democràtica i transparència de l'entitat.

El passat 9 de maig va tenir lloc la primera trobada del nou Consell Assessor que hem posat en marxa, segons es va explicar a la darrera Assemblea de Socis del 10 de febrer. Els objectius de la creació d'un aquest comitè és promoure la participació de persones amb coneixements profunds en diverses matèries o disciplines que podran aportar una visió més transversal i integradora de la temàtica que ens ocupa des de fa 15 anys: l'acompanyament a les famílies al final de la vida i en el dol.

El Consell tindrà una funció consultiva i es reunirà cada quatre mesos. Podrà fer propostes d'objectius i de millora del funcionament de l'entitat; podrà assessorar sobre aspectes tècnics i també proposar campanyes i actuacions a la junta directiva. Els membres del Consell Assessor no perceben cap retribució.

Els seus integrants

Maria Rosa Asensio.- Educadora social al CRAE Torre Vicens (DGAIA). Pedagoga terapèutica especialitzada en mediació familiar.

Dr. Xavier Bringué.- Pediatra neonatòleg a l'Hospital Arnau de Vilanova. Forma part del grup de treball d'acompanyament en el dol.

Ramon Camats.- Doctor en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Catedràtic d'Educació Secundària. Professor a l'institut Manuel de Montsuar i a la facultat Pedagogia i Psicologia. Escriptor.

Maria Àngels Claramunt.- Docent a Educació Secundària i escriptora. Autora dels llibres La cuna vacia, el doloroso proceso de perder un embarazo ed. La esfera de los Libros (2009) i Las voces olvidadas, pérdidas gestacionales tempranas. Creadora i administradora del fòrum en xarxa d'ajuda mútua entre iguals: Superando un aborto, des de 2005.

Lorena Metaute.- Periodista al suplement dominical Lectura. També ha desenvolupat el projecte Periodisme de Família on dona forma a les històries de les famílies.

Carme Monsó.- Infermera jubilada. Presidenta de Fesalut, Federació d'entitats per a la salut de Lleida.

Judith Ribes.- Psicòloga clínica, experta en mindfulness i compassió.

A més, en formen part del Consell Assessor tres membres de la pròpia Junta Directiva de l'entitat: Gemma Asensio (presidenta), Núria Otero (tresorera) i Magda Sirvent (secretària).

L'origen del Consell Assessor

Tot i que per a la seva fundació el Servei de suport al dol ja va comptar amb un consell assessor, la idea d'impulsar-ne un de nou va sorgir a partir de les sessions de consultoria que va rebre l'entitat durant 2017 fruit del projecte Obrim Portes, subvencionat pel departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència de la Generalitat de Catalunya. Aquest projecte pretén dotar l'entitat de recursos i eines per millorar la participació interna i també amb els agents externs, promoure la governança democràtica i la transparència de l'entitat.