El Dia del Record: Visibilitzem el dol gestacional, perinatal i neonatal

10.10.2018

Cada 15 d'octubre es commemora el Dia Internacional per a la visibilització de la mort perinatal i el dol gestacional. Enguany celebrarem el Dia del Record a Tàrrega el mateix dilluns dia 15 per la tarda a la Biblioteca comarcal, amb totes les famílies que ens vulguin acompanyar per retre homenatge als fills i les filles que han mort abans o poc després de néixer. 

Per primera vegada a Tàrrega, el proper dilluns dia 15 d'octubre es commemorarà el Dia Internacional de la Mort Perinatal i el Dol Gestacional per donar visibilitat a aquesta pèrdua que tantes vegades s'ha ocultat o silenciat per part de la societat.

Des del dia 6 fins el 18 d'octubre, la Biblioteca Comarcal de Tàrrega acull l'exposició fotogràfica del Projecte Stillbirth "Nadons que mai van poder ser fotografiats", de la psicòloga Norma Grau. Aquest projecte està format per imatges que representen la maternitat quan el nadó ha mort abans o poc després de néixer. Són fotografies tractades amb molta sensibilitat que conviden a la reflexió i a la visibilització del dol gestacional.

Durant tot el vespre del 15 d'octubre, hem organitzat diverses activitats per aprofundir en el tema i també es retrà homenatge als fills i les filles que tan d'hora van marxar i llegirem el manifest que compartim amb les associacions de la resta de l'Estat...

Es tracta d'un acte obert a tothom, que inclou la participació dels més petits, de caràcter totalment laic i gratuït. Aquest tipus d'actes es realitzarà de manera simultània a d'altres indrets de Catalunya i Espanya.

ACTE: Dia del Record. Commemoració del Dia Internacional de la mort perinatal i el dol gestacional.

DIA: Dilluns, 15 d'octubre de 2018.

HORARI: De 18:00 a 20:30 hores

LLOC: Biblioteca comarcal de Tàrrega. Plaça Sant Antoni. Tàrrega

ACTIVITATS

18.00 h Visita guiada i comentada per Norma Grau a l'exposició.

19.00 h. Taula rodona a la Biblioteca Comarcal (Pl. Sant Antoni)

Què necessitem les famílies en dol per mort perinatal i gestacional?

  • Mireia Marimon, llevadora CAP de Tàrrega.
  • Montse Robles, infermera especialista en acompanyament en el dol. Facilitadora dels grups de suport.
  • Norma Grau, psicòloga, fotògrafa i membre i cofundadora d'Anhel - Associació de pares i mares en Dol del Vallès, i co-fundadora i presidenta de l'Associació Catalana de Cures Pal·liatives Gestacionals i Neonatals (CUPANE).
  • Comptarem amb el testimoniatge en primera persona d'una mares i d'un pare, que ens explicaran la seva experiència en primera persona.

20.30 h. Acte d'homenatge a la Pl. Sant Antoni de Tàrrega.

  • Lectura de manifest i poemes.
  • Encesa d'espelmes.
  • Minut de silenci.
  • Enlairament de globus i fanalet.