Begoña Giménez

09.08.2021

Qui sóc, què faig

Tot i que la meva formació inicial és la de periodista, el camí de la vida m'ha anat portant cap a d'altres indrets fins arribar al Servei de suport al dol de Ponent, on vaig començar a treballar el juliol de 2014.

En l'actualitat m'encarrego de les tasques de coordinació. Això vol dir que sóc la responsable de gestionar l'entitat (la part més burocràtica així com la gestió i captació de recursos i fons econòmics), de dinamitzar-la (generar contactes, facilitar acords de col·laboració, planificar i desenvolupar activitats) i de fer-la visible al món perquè les persones que necessiten el nostre suport, el trobin el mes aviat possible (comunicació, campanyes de conscienciació i visibilització, etc.).

Filosofia i valors de treball

Tot això ho faig de la mà de la responsable de la part assistencial, la meva companya Montse Robles, i amb l'impuls i sobretot amb el suport de la Junta Directiva de l'entitat i de l'assemblea general, ja que al cap i a la fi són els propis socis i sòcies que decideixen cap a on a d'anar aquesta associació. Crec fermament en la democràcia interna de les entitats, en la participació de les persones per a millorar el món en què vivim. També confio en la nostra independència com a entitat, tant dels poders polítics com econòmics per preservar la nostra integritat i mirar sempre pel bé de les persones, sense importar la seva condició econòmica, sexual, religiosa, de gènere, etc. Les persones sempre han d'estar i ser el centre i focus de tota la nostra feina. Tot el que fem només te sentit si serveix per millorar el benestar de les persones, per alleugerir el seu patiment en un moment de tanta vulnerabilitat com és quan perdem una persona estimada o quan ens trobem al final de la vida.

Formació i experiència professional

Que jo recordi, sempre he estat vinculada als moviments socials. Des de petita, que volia dedicar-me a ajudar les persones. Això ho tenia clar i durant tota l'etapa d'institut vaig fer de voluntària a la Creu Roja, visitant i acompanyant els nens i les nenes hospitalitzades.

Vaig estudiar la llicenciatura de Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona. La meva primera feina va ser com a periodista al departament de comunicació de l'Institut Català de les Dones. Aquella experiència em va portar a interessar-me molt en temes com la igualtat de gènere i la prevenció de la violència masclista, per la qual cosa vaig formar-me en aquest àmbit a la UOC com a Tècnica en Educació no sexista i igualitària. També en prevenció de la violència de gènere en l'àmbit educatiu.

Com sempre he treballat per a petites empreses en els seus departaments de comunicació, vaig realitzar el postgrau en Comunicació i Màrqueting per a la PIME, impartit per ESVEN i l'Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona.

L'any 2008-2010 vaig realitar el cicle formatiu de Tècnica Superior d'Educació Infantil en el Institut Obert de Catalunya. Mai hi he exercit però m'ha servit moltíssim per entendre millor els processos de dol a la infància i com es podria tractar aquest tema a l'aula.

L'any 2012 em vaig embarcar en una de les aventures més emocionants de la meva vida professional. Juntament amb una altra companya vam crear l'empresa artmemori.com, d'acompanyament en el dol online, jo com a responsable de comunicació i continguts. A partir d'aquest moment, descobreixo tot un àmbit per a mi nou i desconegut. I com que no m'agrada fer les coses sense un coneixement profund i de primera mà, així comença la meva formació en dol i en psicologia. Després d'alguns anys formant-me de manera puntual en Atenció psicosocial en catàstrofes i emergències, em decideixo a estudiar ja en serio, totalment segura i confiada de que he trobat el meu camí professional. Ara mateix estic cursant tercer de psicologia per la UNED i just ara acabo de terminar el màster de Psicoteràpia Integrativa relacional en IPIR.

Si vols contactar amb mi pots fer-lo per correu electrònic a info@suportaldol.org o al telèfon 639610603.