Agrair, compartir i superar, els tres eixos de la celebració de la Renaixença

18.06.2018

Aquest dissabte 16 ens vam reunir a Tàrrega unes 40 persones, majoritàriament famílies que han estat o encara són usuàries i sòcies del Servei i que ens van voler acompanyar en la celebració de la Renaixença.

Va ser una celebració en què les famílies van ser les grans protagonistes. Es va realitzar una dinàmica que va permetre interactuar els assistents a partir de tres paraules: Agrair, compartir i superar, com els tres grans conceptes motors dels procés de dol, que ajuden a elaborar la pèrdua i que permeten, finalment, celebrar la vida. Perquè d'això anava aquesta festa, de celebrar la capacitat humana de refer-nos després de la pèrdua d'una persona estimada i renéixer a la vida després del dol.

Entre tots i totes vam crear un mandala al terra format pels desitjos, homenatges, paraules d'amor i agraïment a les nostres persones estimades. 

Una de les assistents va llegir el poema "Quan cauen els arbres gegants" de Maya Angelou i vam guardar un minut de silenci.

Després dels aplaudiments, unes paraules de la presidenta del Servei de suport al dol de Ponent, Gemma Asensio per recordar-nos els 15 anys que enguany fa de la fundació de l'entitat. Vam agrair des de les persones que la van fundar i van creure en el projecte, fins les persones que ara hi confien i posen la seva energia continuant el seu llegat. Gemma va voler destacar la importància que els socis i les sòcies puguin participar en la vida de l'entitat, tant en els actes més socials com en les assembles per vetllar que l'entitat respon a allò que demana la societat i les persones usuàries. En acabar els parlaments, es va oferir un vermut i es van sortejar els diferents lots de la panera solidària. Els diners recaudats es destinaran a les activitats que realitzem amb nens i nenes tant a les escoles com el dia de Tots Sants al cementiri. 

Cal destacar especialment la implicació dels establiments de Tàrrega que van aportar un munt de regals per poder fer la rifa.