Tercera trobada del Consell Assessor

05.04.2019

Myriam Lorenzo i Gemma Asensio s'incorporen al Consell Assessor del Servei de suport al dol de Ponent.
Dijous 4 d'abril hem celebrat la tercera trobada per reflexionar sobre cures pal·liatives, eutanàsia i el dret a morir dignament.

El 4 d'abril ha tingut lloc la tercera trobada del Consell Assessor, òrgan consultiu impulsat pel Servei de suport al dol de Ponent per a reflexionar, generar debat i detectar necessitats en torn a temes relacionats amb la mort, la malaltia, l'envelliment o el procés de dol i en especial, com aquest temes es troben a la província de Lleida.

Aquest Consell compta des d'aquesta última trobada amb dues noves incorporacions: Myriam Lorenzo i Gemma Asensio, qui han estat presidentes de l'entitat en aquests darrers anys. Se sumen a la resta de membres per aportar la seva experiència i coneixements sobre els temes a tractar. "La diversitat d'integrants dona una gran riquesa als debats i d'altra banda, la incorporació de les persones que han presidit l'entitat és una manera de retenir talents i aprofitar-lo pel bé comú", explica Begoña Giménez, coordinadora de l'entitat.

La darrera trobada ha tingut lloc aquest 4 d'abril. El treball s'ha centrat en la situació a la província de Lleida de les cures pal·liatives, la mort digna, la futura llei de l'eutanàsia i com tot això afecta al procés de dol. La trobada ha coincidit amb la notícia de la detenció d'un home per ajudar a morir a la seva dona malalta d'esclerosi múltiple des de fa 30 anys. Sens dubte, aquesta i d'altres històries de vida han estat molt presents en les reflexions.

Ara s'elaborarà un document que es vol posar a disposició del públic, en especial d'estudiants que fan recerques sobre el tema.

La propera trobada del Consell Assessor tindrà lloc a Lleida el proper mes de setembre per tractar un tema tan important com és la soledat i els dols de les persones grans.