El cicle de dol saludable s'estrena a Cervera el 27 de setembre

21.09.2018

El cicle Dol Saludable arriba aquesta tardor a Cervera, on realitzarem 4 sessions, una al mes, per tractar diferents aspectes del dol. Les trobades són obertes a tothom, duren dues hores aproximadament, i consten d'una primera part format "conferència" i una segona part on els assistents podran participar, compartir la seva experiència, sentir, escoltar i aprendre de tots plegats. Podeu venir tant si és per motius personals com professionals, sols i acompanyats, hi sereu benvinguts. Us hi esperem!

Aquest és un cicle de trobades, estructurades com a xerrades- col·loqui per compartir diferents aspectes sobre la vida i la mort, sobre l'amor i el patiment, la culpa i el perdó, sobre les emocions i les conductes que envolten un procés de dol. Aprofundint en aquests diferents temes podrem elaborar un dol saludable acompanyats/des d'altres persones que també han viscut la pèrdua d'una persona estimada.

Es tracta d'una sessió mensual, amb una durada de dues hores (de 18 a 20 hores) de grups oberts facilitats per Montse Robles, infermera especialista en dol, pèrdues i trauma, responsable assistencial i de l'àrea formativa del Servei de Suport al Dol de Ponent. En cada sessió es proposarà un tema que s'introduirà amb algunes explicacions i recomanacions per després donar pas al col·loqui, a la participació dels assistents. Serà una reunió de persones que han perdut un esser estimat, familiars i amics i persones interessades en aprofundir més sobre els processos de pèrdua i dol. A més, hi participaran persones voluntàries que ja han estat usuàries del Servei de Suport i compten amb l'experiència i la perspectiva d'haver elaborat ja el seu propi procés. Es tracta d'una activitat totalment gratuïta que compta amb el suport de la Diputació de Lleida i l'Ajuntament de Cervera, així com el seu Centre d'Atenció Primària.

Aquesta serà la tercera edició del cicle, que anteriorment es va celebrar a Lleida l'any 2016 i a Tàrrega durant el 2017.


LLOC: CAP CERVERA .SALA FERNANDO MARQUÉS (Primera planta). Av. Duran i Sampere s/n CERVERA

HORARI: De 18 a 20 hores.

PROGRAMACIÓ

Dijous, 27 de setembre. Sessió introductòria. "El dol un camí a recórrer amb i des del cor".

Dijous, 25 d'octubre: "Les emocions que m'envaeixen en el procés de dol".

Dijous, 22 de novembre: "Cuidant de mi. Alimentació i hàbits saludables mentre estic en dol".

Dijous, 20 de desembre: "La cadira buida. Com afrontar el Nadal en dol".