Flors de Bach

Ajuda extra per a la gestió emocional en el procés de dol

Sóc la Montse Robles, infermera i responsable assistencial del Servei de suport al dol de Ponent.  A més, tinc un postgrau en Fitoteràpia i teràpies alternatives per la UdL i estic formada en Flors de Bach (podeu llegir més a la pàgina del meu perfil).

Les Flors de Bach poden ajudar-nos emocionalment i estan especialment indicades en processos difícils i dolorosos com és procés de dol.

La teràpia floral amb Flors de Bach és un mètode senzill i útil que pot acompanyar al procés i l'elaboració d'un dol perquè ens ajuden a nivell emocional. A través de la selecció específica de les plantes que més s'adaptin a les teves necessitats podem potenciar i ajudar a que els processos emocionals es donin d'una forma més suau.

Sentir un profund dolor emocional és natural quan hem perdut una persona estimada. També pots tenir sentiments de crítica o culpa, pànic, autocompassió i enuig. A vegades molta irritabilitat contra uns altres, fins i tot cap a la persona que ha mort. També serà normal que hi hagi una certa desgana o mentfotisme.

Durant el procés de dol, les emocions poden ser molt i molt intenses. A vegades es donen de manera diferenciada, però en altres ocasions, són moltes emocions alhora, el que dificulta gestionar-les i fins i tot identificar-les. Sentir-se desbordat per la seva magnitud, és normal. Sentir-se embotat, també. A vegades, sentir que no tenim cap emoció, sentir-nos freds i com aturats, també ho és de normal.

Si sents alguna d'aquestes circumstàncies, és possible que creguis que ho has d'amagar però són emocions que formen part del procés natural del dol . En aquestes ocasions, podem recórrer a la natura i als seus elements perquè ens ajudin a gestionar o suavitzar, com amb les Flors de Bach.

Els preparats de Flors de Bach es poden personalitzar si la persona considera que hi ha algun aspecte important a tractar o bé és el terapeuta qui el suggereix.

Les principals Flores de Bach que s'utilitzen per ajudar en el procés de dol serien:

- Star of Bethlehem (Estrella de Betlem) - Per al xoc, l'acceptació i desesperació.

Walnut (Noguera) - Per al trauma.

- Chicory (Xicoira) - Per treballar l'aferrament.

- Holly (Grèvol) - Per a la ràbia i harmonia interior.

- Honeysuckle (Lligabosc)- Deixar anar el passat i acceptar el present.

-Sweet Chestnut (Castanyer dolç) - Per la desesperació; dóna coratge i confiança en un mateix

Jo treballo amb les flors del Jardí de les essències perquè es preparen de forma artesanal i son ecològiques.  L'aigua que utilitzo com a base és aigua d'una puja de Amma i no faig servir alcohol com a conservant. 

COM FER LA COMANDA?

Els preparats que oferim són totalment personalitzats d'acord amb les teves necessitats i segons les teves circumstàncies. Per la qual cosa, cal que fem una entrevista prèvia per telèfon o vídeo conferència. Per concertar citar, pots trucar al 679 725 357 o per mail a montse@suportaldol.org.

PREUS I MIDES

- Envàs 30 ml. Preu soci: 7€. Preu no soci: 10€.

- Envàs 60 ml. Preu soci: 12€. Preu no soci: 15€

El 10% del que paguis es destina al fons que disposem per oferir serveis professionals d'acompanyament al dol per a persones sense recursos.