El dolor del meu dol

24.10.2018

En el marc del cicle de xerrades col·loqui, dijous 25 d'octubre, Montse Robles ofereix una presentació molt interessant sobre les emocions que ens envaeixen durant el procés de dol.

La trobada té lloc a les 18h i fins a les 20h. al CAP de Cervera.  

Sabem que el dol és un procés molt personal que cadascú viu i experimenta d'una manera diferent. A més afecta totes les esferes de l'ésser humà, la pèrdua és un terratrèmol que mou els ciments de tota la nostra existència. Ens afecta física, emocionalment, al nostre comportament i relacions socials i fins i tot a nivell espiritual. En aquesta ocasió ens centrarem en les emocions, ja que de com les gestionem o les deixem fluir i ens les deixem sentir, el nostre procés de dol evolucionarà d'una manera més o menys adaptativa.

Durant el procés de dol és normal sentir tota una gama d'emocions que van des de la tristesa més profunda fins la sensació d'abandonament passant per la ràbia o la culpa. El dol es caracteritza per ser un procés en el que les emocions són de singular intensitat.

Montse Robles ens explicarà com és que no gestionem de la mateixa forma totes les emocions que sorgeixen. La tristesa ens convida a estar més amb nosaltres mateixos, amb el dolor, a estar en soledat o amb els propis pensaments, mentre que l'enfado ens incita a la acció, a moure'ns en una direcció.

El problema és quan intentem reprimir les emocions que apareixen de manera natural. Si intentem exercir control sobre elles provocarem la seva repressió, generant una tensió interna que buscarà un altre espai per sortir. Durant la trobada, veurem com donar espai a les emocions més incòmodes i fer que nos ens aclaparin tota la nostra existència.

Al final de la trobada obrirem un espai per parlar i escoltar-nos. De manera lliure, cadascú podrà, si vol, compartir la seva experiència, les seves reflexions i també plantejar els dubtes que puguin sorgir. Aquesta és una trobada oberta a totes les persones que estiguin en dol o que senzillament vulguin acompanyar millor a les persones que l'envolten, bé professionalment o com a persones cuidadores o familiars. Es tracta d'una activitat gratuïta, no cal inscripció prèvia, tot i que sempre agraïm confirmació d'assistència per preparar millor la sala. Podeu trucar al telèfon del Servei de suport al dol de Ponent: 639610603.

Aquest cicle de trobades per la promoció d'un dol saludable, que es celebra un cop a al mes a al CAP de Cervera, és possible gràcies a la col·laboració del Centre de Salut, a la Paeria de Cervera i a la Diputació de Lleida.