Presentem la Memòria d'Activitats 2017

25.04.2018

La intensitat d'un any no sempre hi cap en 40 pàgines. I això és el que ens ha passat aquest 2017. Hem condensat tant com hem pogut l'activitat frenètica de 12 mesos en un document, això que en diem "Memòria" però de veritat, ens ha resultat difícil fer un resum que d'alguna manera reflecteixi fidelment les emocions, l'experiència, la història d'aquesta entitat i de les persones que la conformen. 

Hem canviat de seu, tant a Lleida com a Tàrrega; hem incorporat noves professionals, compromeses i formades a l'Institut de Piscoteràpia Integrativa, un referent en teràpia de dol; l'assemblea de socis ha renovat la seva Junta Directiva; hem iniciat un procés d'obertura i transparència amb ajuda de diferents agents, principalment de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida. Ens hem ficat de ple en el món online amb una nova web, nova adreça electrònica i nous perfils a les xarxes socials, tot unificat sota l'etiqueta #suportaldol. Hem posat en marxa un cicle de conferències que ens ha suposat una xerrada mensual a diferents poblacions de la província de Lleida i hem pogut realitzar la tercera edició de la jornada per a la reflexió sobre prevenció i detecció de la ideació i la conducta suïcida. Hem iniciat nous grups de suport al dol, hem ampliat horaris d'atenció als usuaris, hem fet atencions domiciliàries i també a institucions, hem fet formacions a professionals, hem fet activitats al cementiri, hem participat en mostres d'entitats i hem col·laborat amb els estudiants que volen iniciar-se en l'àmbit de l'acompanyament.Però tot això no és el més important de 2017. Allò realment important que hem treballat, on hem posat tot el nostre esforç i energia ha sigut en donar el millor suport i acompanyament a les persones en dol, oferint el nostre espai d'acollida, la major comprensió i afecte possible.

Com a coordinadora d'aquesta entitat, estic molt contenta de la feina que s'ha fet i em sento especialment orgullosa de la Junta Directiva que l'ha fet possible i dels socis que l'avalen. És un honor treballar així. Però no ens hem de mirar el melic i complaure-nos d'allò que hem fet bé... aquesta memòria només ens ha de servir d'impuls per continuar avançant. Gràcies per la confiança.