Manualitats infantils per recordar les persones estimades

19.10.2018

Com l'any passat, persones voluntàries del Servei de suport al dol de Ponent estarem a l'entrada d'alguns cementiris oferint suport i informació a les famílies.  La proposta per als més petits és fer una targeta amb un dibuix o frase en record i homenatge de la persona estimada. És una manera d'apropar el tema de la mort als nens i les nenes amb una perspectiva més positiva, allunyada de la por i el tabú i fent èmfasi en l'amor i no en el dolor que ens deixa el dol.

CELEBRACIÓ DE LA FESTIVITAT DE TOTS SANTS

Taller de records. Manualitats infantils.

DIA: 1 de novembre

HORA: De 10 a 14 hores.

LLOC: Cementiri Cervera i Cementiri Tàrrega.

L'objectiu és visibilitzar el dol i la mort entre els més petits, d'una manera lúdica alhora que respectuosa i des de la vessant més artística i creativa.

L'activitat consisteix en un taller de tot un matí durant el qual es convida els nens i les nenes que acompanyem els pares i mares que acudeixen al cementiri a deixar rams de flors a que ells i elles creïn una petita i senzilla manualitat que podran deixar junt a les flors i com homenatge i record del seu ésser estimat. Aquesta activitat obre la possibilitat de generar diàleg en les famílies entorn els records i l'estimació cap a les persones que retrem homenatge al cementiri. Un diàleg sobre la família, el dol i l'amor. 


Aquestes imatges corresponen a l'experiència de l'any 2017 al cementiri de Cervera. Us deixem també aquest enllaç al vídeo que van fer a TV3 sobre el tema: https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-comarques/un-taller-de-manualitats-al-cementiri-de-cervera-apropa-el-dol-als-infants/video/5698972/