Cristina Berenguer

17.08.2020

QUI SÓC

Sóc una persona observadora, em fixo amb tots els detalls i tinc molt bona memòria. M'agrada descobrir i aprendre, sóc molt curiosa. M'agrada molt escoltar i parlar.

Aquestes habilitats em van portar a estudiar psicologia a la Universitat de Girona, és en aquests estudis és on vaig descobrir l'acompanyament al dol de la mà de la professora Mònica Cunill. Després de fer-ne l'optativa vaig tenir clar que això és el que jo volia fer i vaig fer una formació més específica sobre dol amb la Mònica Cunill.

Després vaig cursar el màster en psicologia, salut i qualitat i de vida, un màster orientat a la recerca que em va servir per assentar encara més el pensament que la pràctica i la recerca van i han d'anar sempre agafades de la mà.

Vaig començar els meus estudis de doctorat, que inicialment em feien molta il·lusió però que finalment amb la línia de treball que feia no em sentia còmode i ho vaig deixar. Vaig estar un temps formant-me en àmbits que també em generen molt interès: educació emocional, mindfulness, etc.

Com ja us he dit, sóc curiosa de mena i aprendre m'apassiona així que el 2019 vaig decidir tornar a reprendre la formació en l'àmbit de la pèrdua i el dol. Vaig començar el màster en Counseling, intervenció en dol, pèrdues i trauma a l'institut IPIR de Barcelona, amb l'Alba Payàs, que actualment estic cursant.

Just quan estudiava a la universitat vaig entendre que per poder acompanyar persones en dol primer havia de treballar les meves pèrdues i els meus dols i com a persona curiosa que sóc de manera autodidacta vaig començar-ho a fer, un procés que em va aportar creixement personal i molt autoconeixement, un procés en el que encara estic immersa. En aquest procés també he necessitat acompanyament i suport de professionals de la psicologia perquè m'acompanyessin en el camí quan per mi sola no podia. I quina gran decisió demanar ajuda!

COM ENTENC LA MEVA FEINA:

L'ésser humà és relacional per naturalesa, això suposa que genera vincles en aquestes relacions i que quan aquests es trenquen generen dolor. Crec fermament en la capacitat humana de superació i de fer front a les adversitats i a les situacions més complicades i difícils, poder acompanyar a les persones en aquests moments de dificultats. És per mi un regal poder-los acompanyar en un procés vital, molt íntim i personal i que jo pugui ser-hi per acompanyar-los és meravellós. El respecte, l'escolta, la confiança i el compromís són fonamentals en la meva pràctica.

LA MEVA FORMACIÓ: 

Graduada en psicologia per la UdG.

Formació en acompanyament en processos de pèrdua i dol - Grup VIDA: Mònica Cunill.

Màster en psicologia salut i qualitat de vida per la UdG.

Postgrau en pràctiques en psicologia clínica per la UdG.

Cursant el Màster en Counseling, intervenció en dol, pèrdues i trauma a IPIR (UB-IL3)

Formada en: educació emocional, interpretació del dibuix infantil, reforç escolar, adolescents en risc, etc.

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL:

Vaig començar la meva pràctica laboral al món educatiu, amb un programa d'acció formativa i laboral amb joves, que em va portar a realitzar classes de reforç escolar a diferents municipis on vaig poder treballar des de l'educació emocional per millorar el seu rendiment escolar i els seus aprenentatges. Durant uns anys vaig combinar la feina amb infants i joves amb la direcció del centre de dia Casa Joan Gimferrer de Calaf treballant amb persones grans.

Fins que a principis del 2020 vaig començar a col·laborar amb el Servei de Suport al Dol de Ponent. Poder formar part de l'equip del Servei de Dol va suposar per mi tornar-me a encaminar al que m'apassiona, acompanyar persones en moments de dolor, i fer un canvi de rumb professional, deixant de realitzar reforç escolar i deixant de treballar amb infants i joves a nivell educatiu.

Actualment segueixo la meva feina al centre de dia de persones grans, la pràctica clínica a nivell privat i el servei de dol. També realitzo xerrades i tallers.