Biblioteràpia

14.08.2018

El Servei de suport al dol de Ponent compta amb una minuciosa selecció de llibres en préstec que són utilitzats tant pels usuaris com per professionals que ens ho sol·liciten. Ara mateix la llibreria consta d'uns 400 títols de temàtiques com ara cures pal·liatives, final de vida, mort, dol, espiritualitat... adreçades a públics de diferents edats i també escrits en diferents formats com ara assajos, novel·la, contes, manuals d'autoajuda, etc.

Els llibres sempre han sigut una font d'aprenentatge i aprofundiment en el coneixement però són molt més que això. Ens ajuden a explicar la realitat i entendre-la en la seva immensitat. Ens ajuden a posar paraules a allò que ens passa i no sabem expressar... Ens podem sentir identificades amb els personatges i el seu patiment o empatitzar amb ells per entendre millor un amic o amiga en dol. 

Hem posat especial atenció en els contes infantils que ajuden a parlar i entendre la mort, la pèrdua i el dol. Aquí us deixem un document amb algunes ressenyes de contes infantils

Per a nosaltres, és especialment emotiu el conte Jana, Estel Etern, editat pel Servei de suport al dol de Ponent amb la col·laboració de la Diputació de Lleida. La seva autora, Natàlia Ramos Pla, va ser usuària del Servei i com a part del seu procés de dol, va escriure aquests bonic conte il·lustrat magníficament per Carmina Castelló Seira. El teniu disponible online en format pdf o el podeu comprar en paper si ens el demaneu (Preu: 10€).  

Si voleu més informació sobre aquest recurs bibliogràfic, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres. També ens podeu suggerir nous títols per a la col·lecció!