BLOC

agenda, notícies i més

Properament....

El Servei de Suport al Dol de Ponent inaugurem nou local i us invitem a l'Assemblea General

Un any més invitem a totes les persones sòcies i simpatitzants del Servei de Suport al Dol de Ponent a participar en l'assemblea anual. Aquest any però, inaugurem el nou local de l'entitat i per això creiem que és un gran moment per compartir amb vosaltres. 

Al finalitzar l'assemblea farem un pica-pica i un brindis per celebrar-ho.

Us anirem informant! 

Seguim treballant per fer prevenció del suïcidi, en col·laboració amb Talma i la Taula de Salut Mental de les Garrigues. Oferim una activitat socio-educativa adreçada a les famílies. Farem un repàs dels principals mites que envolten la realitat de suïcidi, observarem algunes senyals d'alerta i explorarem els factors de protecció i prevenció que ens...

Nova trobada del cicle de Dol Saludable a Balaguer. En aquesta sessió revisarem bibliografia bàsica per entendre millor el procés de dol i sobretot, farem una petita i senzilla pràctica sobre com els llibres o l'escriptura ens poden ajudar en el procés de dol.

Myriam Lorenzo i Gemma Asensio s'incorporen al Consell Assessor del Servei de suport al dol de Ponent.
Dijous 4 d'abril hem celebrat la tercera trobada per reflexionar sobre cures pal·liatives, eutanàsia i el dret a morir dignament.

El dol és un camí a recórrer amb i des del cor. Aquesta va ser la primera reflexió general que es plantejà a la primera trobada de dol saludable que va tenir lloc a Balaguer el 28 de març a la sala Maria Rúbies del Consell Comarcal de la Noguera. Les persones assistents van participar compartint experiències i dubtes. ...

Dijous 28 de març iniciem a Balaguer el cicle de trobades per a la promoció de dol saludable. Durant aquest cicle, que dura 4 mesos, anirem repassant en cada sessió mensual pautes i recomanacions i també compartirem experiències i vivències entorn la pèrdua d'un ésser estimat. Sabem que quan mor algú que estimem ens posem en dol però "què vol...

Dilluns 25 de març es presentarà la nova Guia per a la millora de la participació interna de les entitats. En el mateix acte, s'ha organitzat una taula rodona, on participa el Servei de suport al dol de Ponent, en què es debatrà sobre aquest tema a partir de l'experiència de diferents associacions.

El passat dilluns 4 de març es va presentar al Consell Comarcal de la Noguera el cicle de xerrades per a la promoció del dol saludable. Les trobades es realitzaran el darrer dijous de cada mes a les 18h. L'accés serà obert a tothom i gratuït i la idea és fer-lo extensiu a d'altres poblacions de la comarca.

Deixar pas

04.03.2019

Divendres 1 de març de 2019 va tenir lloc l'assemblea anual de persones sòcies del Servei de suport al dol de Ponent. La presidenta de l'entitat, Gemma Asensio, va deixar el seu càrrec després de 15 anys participant activament en la vida associativa a través de la Junta Directiva.

Hi ha anys que una no té forces ni ganes ni inspiració per escriure o enviar les típiques felicitacions de Nadal. És normal. Quan estem en dol, quan ens falta la nostra persona estimada a vegades es difícil trobar unes paraules amoroses per qui encara està al nostre costat, per qui ens mostra suport i ens acompanya en el camí del dol. ...

Aquests dies en què les llums i la música envaeixen els carrers... aquests dies en què els anuncis de torrons i regals sonen eixordadors a la ràdio i a la tele... dies en que proliferen spots lacrimògens que interpel·len les emocions... en aquests dies en què s'apropa Nadal... Què fem si estem en dol?